Om Odinsborg

Den Historiska Aspekten

Här kan du verkligen känna historiens vingslag då detta är en av vårt lands allra första Tingsplatser vilken Svea rike styrdes i från. Visste du att det förmodligen legat ett hednatempel där Gamla Uppsala kyrka nu ligger? På 1100-talet började man bygga en stor stenkatedral som senare fick ge plats åt den nuvarande kyrkan. Odinsborg uppfördes år 1899 intill de berömda Kungshögarna, uråldriga gravkullar vars historia sträcker sig ända tillbaka till 500-talet e. Kr. Det område vi idag kallar Gamla Uppsala har alltid haft en speciell lockelse och man tror att dagens Gamla Uppsala Kyrka föregicks av ett hednatempel på samma plats. Gamla Uppsala var också platsen där svenska kungar kröntes fram till 1200-talet. Odinsborg Restaurang är inrymd i den charmig träbyggnaden Odinsborg , ett utmärkt exempel på den nationalromantiska stil som dominerade svensk arkitektur kring förra sekelskiftet.

Om Företaget

Restaurang Odinsborg i Gamla Uppsala har ny ägare. Vi hälsar gamla som nya gäster hjärtligt välkomna att avnjuta svensk husmans- kost i skön och avkopplande miljö. Tillagningen av köttbullar till det hemlagade och läckra julbordet har redan startat. Svensk husmanskost som tillagas från grunden står på menyn, från och med första advent serveras ett dignande julbord fyllt av läckerheter. På helgerna är det vackra området ett uppskattat utflyktsmål för alla åldrar. Det sköna och lugna läget med utsikt över naturens årstidsväxlingar sprider lugn och ro. Inredningen består av vackra trästolar och bord med rustik stenskiva. I de vackra salarna som rymt såväl kungar som långväga turister finns många möjligheter till såväl mysiga middagar på tu man hand som konferenser samt bröllops- och företagsfester. Riddarsalen från 1923 rymmer 150 personer. Brudpar kan även vigas i vigselrummet på övre plan med vackert eftermiddagsljus. Vikingamiddagar är också ett populärt arrangemang. Framförallt bland företag och utländska gäster. Traditionen har levt i 25 år(!). Den välfyllda vikingabuffén består av krämig champinjonsoppa, mjöd- och honungsmarinerade revbensspjäll samt rotfruktsspett och maten äts med händerna. Allt för en forntida känsla. Utöver restaurangen finns ett fik i den före detta öl och mjöd stugan på nedre plan. Restaurangen har dessutom ett historiskt mjöd som fortfarande tillverkas och säljs enligt ett hemligt recept från tidigt 1800-tal. Välkommen!

Restaurang & Café

För dig som vill njuta av en fika, lunch eller en lättare måltid efter en promenad genom Gamla Uppsala är Odinsborg Café den givna destinationen.

Julbord

Odinsborg har ett av Uppsalas mest besökta julbord som serveras mellan 28 nov – 24 dec.

Söndagsbrunch

Kom och njut av vår smakliga söndagsbrunch i en vacker miljö med utsikt över Gamla Uppsala.

- Säsongspremiär: 28/4
- 225kr f vuxen
- Barn halva priset

Buss & Grupplunch

Odinsborg Restaurang & Café erbjuder Buss- & gruppluncher endast vid förbeställning och vid minimum antal av 20 personer.

Bufféer

Vi ordnar bufféer i alla prisklasser och smaker, allt från en enkel lunch buffée till mer exklusiva bufféer.

Upplev Äkta Mjöd

Prova Odinsborgs hembryggda mjöd som fortfarande tillverkas enligt ett hemligt recept från tidigt 1800-tal. Precis som då serverar vi mjöd i vikingahornsejdlar till våra gäster.