Odinsborgs historia

Här kan du känna historiens vingslag då detta är en av vårt lands allra första tingsplatser vilken Svea rike styrdes från.

Visste du att det förmodligen legat ett hednatempel där Gamla Uppsala kyrka nu ligger? På 1100-talet började man bygga en stor stenkatedral som senare fick ge plats åt den nuvarande kyrkan.

Odinsborg uppfördes år 1899 intill de berömda Kungshögarna, uråldriga gravkullar vars historia sträcker sig ända tillbaka till 500-talet e. Kr.

Det område vi idag kallar Gamla Uppsala har alltid haft en speciell lockelse och man tror att dagens Gamla Uppsala Kyrka föregicks av ett hednatempel på samma plats. Gamla Uppsala var också platsen där svenska kungar kröntes fram till 1200-talet.

Odinsborg Restaurang är inrymd i den charmig träbyggnaden, ett utmärkt exempel på den nationalromantiska stil som dominerade svensk arkitektur kring förra sekelskiftet.

Restaurang & café

För dig som vill njuta av en fika, lunch eller lättare måltid efter en promenad genom Gamla Uppsala är Odinsborg den givna destinationen

Julbord 2023

 

Odinsborgs traditionella julbord bokas här på hemsidan eller via mejl.

 

 

 

Bröllop och fest

Odinsborg är en erfaren festarrangör och har under årens gång etablerat sig som en mycket omtyckt plats i Uppsala för firande av bröllop, dop och andra högtidliga tillfällen.

Bufféer

Vi erbjuder bufféer i alla prisklasser och smaker, allt från en enkel lunch buffée till mer exklusiva bufféer.

Upplev äkta mjöd

Prova Odinsborgs hembryggda mjöd som fortfarande tillverkas enligt ett hemligt recept från tidigt 1800-tal. Precis som då serverar vi mjöd i vikingahornsejdlar till våra gäster.